Hoe voorkom je kindermishandeling?

Kindermishandeling is wereldwijd een groot probleem. Kinderen die mishandeld worden, zeggen zelf niets en hun ouders/verzorgers natuurlijk ook niet. Hierdoor is het lastig om kindermishandeling te voorkomen. Heb jij toch het vermoeden dat er binnen jouw directe omgeving een kind mishandeld wordt? Dan durf je hier mogelijk geen actie tegen te ondernemen. Een verkeerde keuze, want zo stopt de kindermishandeling natuurlijk nooit. Weet je niet hoe je het aan moet pakken? Lees dan vooral verder. Hieronder geven wij jou namelijk een aantal tips hoe je kindermishandeling kunt voorkomen.

Ga in gesprek met de ouders

Een goede stap om kindermishandeling te stoppen, is confrontatie. Speel dit echter nooit via het kind zelf. Doe dit alleen wanneer het kind zelf naar je toekomt. Is dit niet het geval? Speel het dan via de ouders/verzorgers. Begin altijd voorzichtig, want confrontatie kan bijzonder vervelend zijn. Begin dan ook altijd rustig een gesprek en vraag bijvoorbeeld naar de oorzaken van blauwe plekken of verwondingen. Waarschijnlijk krijg je als antwoord dat het komt door een valpartij of iets dergelijks. Laat je echter niet zo makkelijk afschepen wanneer je beter weet.

Professionele instantie inschakelen

Lukt het niet om het hoge woord eruit te krijgen? Of durf je het gesprek niet aan te gaan omdat het een goede bekende betreft? Schakel dan professionele hulp in. Er zijn diverse organisaties waarbij jij melding kunt maken van kindermishandeling. Zij kunnen vervolgens op onderzoek uitgaan. Dit melden kan geheel anoniem, waardoor jij zelf buiten beschouwing blijft. En bovendien weten professionele organisaties precies wat zij moeten doen. Zij krijgen het hoge woord er vaak wel uit. Hierdoor kan snel naar een oplossing gezocht worden. Dit is zowel voor de ouders/verzorgers als voor het kind het beste.

Bezoek een professional in Amsterdam

In onze hoofdstad zitten veel grote bedrijven en organisaties gevestigd. Je vindt hier dan ook een aantal instanties die zich inzetten tegen kindermishandeling. Een city trip naar Amsterdam hoeft dus echt niet alleen cultureel te zijn. Het kan ook heel nuttig zijn wanneer jij meer wilt weten over het voorkomen van kindermishandeling. Bij de professionele organisaties kunnen ze je hier namelijk alles over vertellen. Wil jij bij verschillende instanties langs? Huur dan een fiets in Amsterdam. Dit kost je namelijk heel wat minder tijd dan reizen met het openbaar vervoer.