Als je van en naar je werk pendelt, is het makkelijk om je gedachten te laten afdwalen. Je luistert naar muziek of de radio, kijkt naar de lucht of praat met de andere mensen om je heen. De meeste ongelukken gebeuren op de wegen waar u het meest reist, dus die vijf dagen per week dat u pendelt, is de kans het grootst dat u een ongeluk krijgt. Hier zijn enkele manieren om uw woon-werkverkeer veiliger te maken. Houdt hier rekening mee met e step kopen.

Mag een elektrische step in Nederland? op straat officieel nog niet. Maar hier vertellen wij u later meer over. 

Draag een helm

Als je met de fiets of elektrische step naar je werk gaat, draag dan een helm tijdens het fietsen. Als je hoofd bloot ligt en je een ongeluk krijgt, kun je ernstig gewond raken. Zelfs bij een relatief kleine val kunt u ernstig letsel oplopen als u uw hoofd op de verkeerde manier stoot. Het dragen van een helm ziet er misschien suf uit, maar het kan u behoeden voor grote problemen als u valt.

Let op het verkeer en de borden

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het komt zo vaak voor dat mensen niet op de verkeersborden en -signalen letten. Mensen zijn zo gewend aan het rijden, fietsen, rijden of lopen hun gebruikelijke woon-werkverkeer dat ze zone out en nauwelijks registreren wat er om hen heen gebeurt. Er is maar één nieuw bord of signaal nodig om je routine in de war te sturen. Let elke dag op de lichten, borden en oversteekplaatsen.

Gebruik slimme koptelefoons

Door naar muziek, de radio of podcasts te luisteren tijdens het woon-werkverkeer gaat de tijd sneller voorbij en wordt het een stuk aangenamer om van en naar het werk te gaan. Draag in de auto nooit een koptelefoon. Gebruik de radio en de stereo-installatie van de auto om muziek af te spelen. U kunt zelfs uw telefoon gebruiken. Wanneer u fietst, wandelt of een andere alternatieve manier van vervoer gebruikt, kan het gevaarlijk zijn om een koptelefoon te dragen. U kunt niet altijd horen wat er om u heen gebeurt, dus u kunt in botsing komen met een andere wandelaar of fietser, of een auto niet horen aankomen. Als je toch naar muziek, radio of het nieuws wilt luisteren, probeer dan eens te reizen met Concept N, een nieuwe draadloze hoofdtelefoon waarmee je naar muziek kunt luisteren en kunt horen wat er om je heen gebeurt.

Leave a Comment on Hoe je reis op een elektrische step veiliger te maken

Leave a Reply

Your email address will not be published.