Er zijn veel dingen te overwegen bij het kijken naar een vloer, zoals duurzaamheid, grootte, en uitstraling. In veel gevallen kan het vinden van de perfecte vloer erg stressvol zijn, omdat er zo veel soorten vloeren beschikbaar zijn. Tijdens uw zoektocht hebt u ontdekt dat PVC planken vloeren tegenwoordig trendy zijn. Met dat in gedachten, blijft één vraag hetzelfde: kunt u zware voorwerpen op PVC planken vloeren plaatsen? Of beschadig je dan je pvc vloeren houtlook?

Een enkele PVC plank kan tot 500 pond dragen. Aangezien de meeste meubels niet onder één plank door kunnen, is het volkomen veilig om volumineuze meubels en koelkasten op PVC planken vloeren te plaatsen. PVC planken vloeren zullen niet worden beschadigd of scheuren door het gewicht van huishoudelijke apparaten vanwege de sterke duurzaamheid.

U weet misschien al dat PVC planken vloeren in talloze opzichten onberispelijk zijn, omdat ze uiterst betaalbaar zijn, krasbestendig, waterbestendig, eruit zien als echte tegels of hout, en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.

Nu, wie zou dat niet willen in je huis? Maar in dit artikel zullen we dieper ingaan op zware meubels en apparaten die voor het eerst op uw vloeren staan, of dit op lange termijn schade zal veroorzaken, en wat we kunnen doen als de vloer toevallig ingedeukt wordt.

Zullen zware meubels de PVC planken beschadigen?

Gelukkig is luxe PVC robuust, zoals we snel hebben geleerd, maar als u net als ik elk detail van iets wilt weten, vraagt u zich misschien af of deze vloeren beschadigd kunnen worden door zware meubels, vooral na verloop van tijd? Of zorgt dat ervoor dat je visgraat pvc dan beschadigt wordt?

Als er iets zwaars op de vloer valt of als iets groots, zoals het fornuis, een tijdje op de plank staat, kan dat deuken in de planken veroorzaken. Misschien denkt u nu: “Geweldig! Wat moet ik aan dit probleem doen?” Vrees niet, want er zijn een paar oplossingen die u kunt doen om uw vloeren er zo uit te laten zien.

  •       Eerst en vooral, zorg ervoor dat u uw vloeren schoon van alle vuil, vuil, of stof. Gebruik warm water en zeep, droog het oppervlak voordat u naar de volgende stap gaat.
  •       Verwarm uw kledingstrijkijzer op de katoenstand. Terwijl het opwarmt, legt u een kleine vochtige, opgevouwen natte handdoek over het gedeukte gedeelte. Zorg ervoor dat de handdoek niet druipt.
  •       Houd het strijkijzer tussen de 2-3 minuten boven het getroffen gebied. Zorg ervoor dat u niet op de handdoek drukt.
  •       Als dit niet werkt, gebruik dan een föhn over de deuk op de laagste stand voor een paar minuten, neem dan een naadroller en rol de deuk voorzichtig uit.
  •       Als al het andere faalt, kan het tijd zijn om de plank te verwijderen door professionele hulp in te roepen of het te laten zitten.

Hoe snel kunt u meubels op PVC planken vloeren zetten?

Wanneer u uw vloeren heeft gelegd, is het volgende wat u wilt doen het meubilair in uw huis plaatsen. Ik bedoel, wie wil er nu niet sneller en efficiënter zijn huis inrichten?

Aangezien het algemeen bekend is dat het plaatsen van meubels op onze vloeren een onmiddellijk proces is, is het goed om te weten dat we ten minste 48 uur moeten wachten VOORDAT we onze spullen op de grond zetten. Door de meubels niet meteen te plaatsen, kan de lijm onder de planken drogen.

 

Als u uw PVC planken echter heeft geïnstalleerd met een zwevend systeem dat in elkaar is geklikt, kunt u uw meubels meteen neerzetten.

Hoe kunt u uw PVC planken beschermen tegen beschadiging?

Als u meubels of zware apparaten neerzet, is een van de eerste dingen waar u aan moet denken hoe u die vloeren kunt beschermen tegen beschadiging. Zoals we hierboven kort hebben geleerd, hebben PVC planken krasbestendige kwaliteiten, maar dat betekent niet noodzakelijk dat er nooit krassen of deuken op komen.

Ik heb een luxe PVC vloer en omdat het mijn eerste huis is, heb ik er een paar krassen op gemaakt met een oude stoel die ik een paar jaar geleden heb gekregen. Deze situatie liep niet goed af en we hebben de fauteuil weggegooid. Om ervoor te zorgen dat u geen krassen op uw vloer krijgt, of u nu zware meubels verplaatst of ze in huis haalt, zijn hier enkele belangrijke punten om op te letten:

Til uw bezittingen op als u ze verplaatst: Het slepen van uw meubels kan leiden tot schaafplekken of vlekken. In ernstige gevallen kan de vloer zelfs scheuren, vooral als u ze zwevend hebt geïnstalleerd.

Gebruik meubelonderleggers: Of u uw apparaten nu verplaatst of niet, het gebruik van meubelpads is de manier om te gaan, vooral wanneer u uw jaarlijkse schoonmaakbeurt onder het fornuis of de koelkast doet of onder de bank moet vegen. Met onderleggers voorkomt u dat er vlekken ontstaan door het beschermende kussen onder de poten.

Leg overal in huis vloerkleden neer: Matten met een plastic of rubberen achterkant kunnen vlekken of verkleuringen op de planken veroorzaken. Kijk in plaats daarvan uit voor tapijten waarop staat dat het veilig is voor hardhout. Gebruik tapijten met het label “kleurecht” of niet-vlekkende matten met een PVC rug.

Leave a Comment on Kan je een zwaar meubilair op PVC planken vloeren plaatsen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.